DESKUNDIG, BETROUWBAAR EN FLEXIBEL INZETBAAR PERSONEEL

Steeds meer bedrijven beseffen dat de inzet van EU werknemers de enige oplossing is om projecten niet spaak te laten lopen. Dat neemt niet weg dat er altijd vragen zijn. Hoe zit het met de kosten? En hoe zit het met de communicatie en veiligheid?

Over de kosten kunnen we kort zijn. Wij kijken naar de vakbekwaamheid en motivatie, niet naar het land van herkomst. Vakbekwaamheid heeft in deze tijd van schaarste zijn prijs. Tel het uurtarief van een EU medewerker op bij aanvullende diensten als vervoer en huisvesting, en er rolt een kostenplaatje uit dat nagenoeg overeenkomt met dat voor een Nederlandse werknemer.

En de voordelen? Het eerste voordeel is dat u uw capaciteit op het vereiste niveau brengt. Een tweede voordeel is dat EU werknemers overal in Nederland inzetbaar zijn. Wij regelen huisvesting in de buurt van hun werklocatie. Het derde voordeel is dat EU werknemers supergemotiveerd en flexibel zijn. Ze zijn hier om geen andere reden dan om te werken en zetten graag een stap extra.

En de communicatie en veiligheid? Weldingon screent medewerkers ook op actieve talenkennis. Veel van onze EU medewerkers werken al langer in Nederland en spreken Engels en/of Duits. Ze kennen onze werkcultuur en zijn goed op de hoogte van de veiligheidsregels. Wij zetten waar nodig alleen medewerkers in met een geldig individueel VCA-certificaat. Vakmensen zonder het vereiste certificaat, kunnen dat via ons halen in hun eigen taal. Bij ons staat veiligheid altijd op 1.